Feestje

Het is maar hoe je het interpreteert.

Voor de één is een feestje het hoogtepunt van het weekend, maand of zelfs het jaar.
Voor de ander is het simpelweg een ‘verplichting’ waar hij of zij niet onderuit denkt te kunnen komen.

Wat ik ervan vind?

Ik heb er een afkeer tegen, niet in de laatste plaats door de massa’s mensen.
Ik voel de ogen op mij gericht als ik mij probeer te verplaatsen.
Ik zie mensen danspassen maken, die ik in de verste verte niet na zou kunnen doen.
Ik hoor mensen gesprekken met elkaar voeren die mij niet aangaan.

En mede daardoor realiseer ik mij dat ik hier niet thuis hoor.
De enige vraag die tijdens zo’n feestje in mij opkomt is:
Rond welk tijdstip kan ik beleefd vertrekken zonder daar achteraf gezeur over te krijgen?

Meestal is het een half uur na die gedachte dat ik vertrek.
Het ‘zoek het allemaal maar uit’ neemt dan de overhand in mijn mind.

Vroeger vond ik het altijd leuk om een weerzien te hebben met bekenden
op dit soort aangelegenheden. Tegenwoordig staat een feestje voor mij
gelijk aan een nare ‘verplichting’.

De gesprekken op feestjes zijn ook geen normale gesprekken meer.
Iedereen loopt maar te pochen over hoe goed ze het wel niet voor elkaar hebben.
En ik? Ik moet voor de zoveelste keer vertellen dat het ‘even niet zo goed gaat’.
Wellicht dat dat de hoofdreden is dat ik tegenwoordig niet meer naar feestjes ga.
Ik kan namelijk niet op commando gezellig doen, en dat ‘heurt’ wel.

Doe mij maar gewoon een kop koffie of een hapje eten.
Een stukje wandelen, een paar baantjes zwemmen.
Alles behalve een feestje.
Ik vind het momenteel gemaakte en veelal gefakete gezelligheid.
En ik voel me er boven alles totaal niet op mijn gemak.

Gaat het goede gevoel nog terug komen bij feestjes?
Ligt het aan mijn leeftijd dat ik er nu anders tegenaan kijk?

Een puntje voor mijn psycholoog, zo besluit ik mijn gedachtegang.

3 Thoughts

 1. Bas ik heb nu alle blogs gelezen en vind het als leek heel erg goed omschreven wat je gevoelens betreft.
  Denk dat er heel veel mensen zijn die in dingen zichzelf herkennen ook al zullen ze dat niet vertellen.
  Zelf vind ik het knap werk wat je aan het doen bent en hopelijk komen er nog meer.
  De laatste vlog vind ik zelf heel erg herkenbaar.
  groeten Annette

  Like

 2. Bas, volg je blogs sinds kort en vind het heel mooi dat je gedachtes en gevoelens deelt met anderen. Vanuit mijn werkveld vind ik het heel bijzonder dat ik mee mag kijken wat er in je dagelijks leven met je gebeurd en wat dit met je doet. Vooral omdat ik je ook ken, zag de ups en de downs van jouw vooral in het sporten. Wist niet hoe slecht het echt met je ging.
  Je laatste blog zit een stukje herkenbaar in , Feestjes. Ik denk dat bij mij meer de leeftijd is en dat ik liever mijn tijd aan sporten besteed of gewoon ontspannen beweeg. Of gewoon lekker thuis terugtrekken en lekker ontspannen op de bank met mijn joggingpak aan.

  Heb heel veel bewondering voor je hoe je samen met de GGZ aan je behandeling werkt. Je weet heel goed wat je nodig hebt en geeft dit ook heel goed aan. Je bent heel goed en gemotiveerd bezig en ik weet uit mijn werkveld dat dit niet altijd even makkelijk is.

  Wat ik mij afvraag is inderdaad dat je niet altijd zin hebt om te vertellen dat het niet goed gaat met jouw. Wat voor gesprekken zou je willen voeren met mensen als ze jouw tegen komen ( individueel). Ik zelf heb ook de neiging om te gaan vragen hoe het met je gaat.

  Groeten,
  Jacqueline oude Bennink

  Like

  1. Dank voor je lieve bericht! 😊
   Het is hard werken maar ik merk dat ik stapjes vooruit zet. Het sporten was wel een dingetje ja haha. Of alles of niets. Om op je vraag antwoord te geven; gesprekken blijven lastig op dit moment. Het blijft vaak over mij gaan. Maar als iemand om mijn mening vraagt over iets totaal anders dan voel ik mij serieus genomen. Nogmaals bedankt voor je bericht! Fijne dag!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s